2610 311232

Χειρισμός και φροντιδα

09/11/2023
από Giorgos Nikolopoulos

ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΠΌ ΑΝΟΞΕΊΔΩΤΟ ΑΤΣΆΛΙ

Πριν την πρώτη χρήση:
Καθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του.

Προσοχή στην υπερθέρμανση:
Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 2 λεπτά. Η υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να επιφέρει ένα χρυσαφί αποχρωματισμό στη βάση του σκεύους. Ωστόσο, αυτός ο αποχρωματισμός δεν επιδρά στη λειτουργία. Η ιδιαίτερα υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να βλάψει τη βάση του σκεύους. Σε αυτή την περίπτωση, μην αφαιρείτε ποτέ το σκεύος από την εστία για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος. Απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος να κρυώσει.

Μαγείρεμα με αλάτι:
Μην προσθέτετε αλάτι σε κρύο νερό. Αφήστε το νερό να βράσει και κατόπιν προσθέστε και ανακατέψτε το αλάτι. Η προσθήκη του αλατιού σε κρύο νερό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού στη βάση του σκεύους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες διάβρωσης στη βάση. Αν και αυτές οι κηλίδες στο ανοξείδωτο ατσάλι δεν επιδρούν στη λειτουργία του σκεύους, αφαιρούνται δύσκολα ή και καθόλου.

Λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι:
Τα σκεύη με λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εστίες αερίου και για φούρνο.

Γυάλινο καπάκι:
Μην ρίχνετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό γυάλινο καπάκι για να κρυώσει.

Ασφάλεια:
Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

Πριν την πρώτη χρήση:
Καθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του. Στεγνώστε το, αλείψτε το ομοιόμορφα με λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγο στην εστία.

Προστασία της επίστρωσης:
Μην κόβετε με μαχαίρι το φαγητό μέσα στο σκεύος και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά ή αιχμηρά αντικείμενα για το ανακάτεμα του φαγητού. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνο αξεσουάρ κουζίνας από πλαστικό ή ξύλο.


Προσοχή στην υπερθέρμανση:
Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 5 λεπτά. Η υπερθέρμανση βλάπτει την επίστρωση και μειώνει την αντικολλητική δράση της. Αν το σκεύος έχει ζεσταθεί υπερβολικά, απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος πάνω της για να κρυώσει.

Πλαστικές λαβές:
Τα σκεύη με πλαστικές λαβές δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο.

Λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι:
Τα σκεύη με λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εστίες αερίου και για φούρνο.

Γυάλινο καπάκι:
Μην ρίχνετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό γυάλινο καπάκι για να κρυώσει.

Χρήση κεραμικών εστιών:
Όταν μια ελεύθερη βάση αλουμινίου κινείται συχνά πάνω στην επιφάνεια μιας κεραμικής εστίας, μπορεί να προκύψουν ίχνη από την τριβή του αλουμινίου. Αυτά τα ίχνη αλουμινίου αφαιρούνται εύκολα με τα προϊόντα φροντίδας κεραμικών επιφανειών της Fissler.

Ασφάλεια:
Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ

Πλύσιμο στο χέρι για μεγάλη διάρκεια ζωής
Η Oxygen συνιστά να πλένετε στο χέρι τα υψηλής ποιότητας μαχαίρια της. Το πλύσιμο με νερό βρύσης και λίγο υγρό καθαρισμού και το προσεκτικό στέγνωμα (από την πλάτη της λάμας προς την κόψη) αρκεί για την προστασία από διάβρωση.

Ασφαλής και απλή εργασία με τα κοφτερά μαχαίρια
Με την πάροδο του χρόνου, κάθε μαχαίρι χάνει την αιχμηρότητά του. Η λεπίδα πρέπει να ακονίζεται τακτικά, γιατί ένα κοφτερό μαχαίρι είναι πιο ασφαλές από ένα στομωμένο. Τα τρόφιμα κόβονται πιο εύκολα, χωρίς το χέρι να κουράζεται.

Συστήματα ακονίσματος

Φροντίστε να το κρατάτε σε απόσταση ίση με το μήκος του χεριού μακριά από το σώμα σας. Για το ακόνισμα, περνάτε αρκετές φορές τη λάμα και από τις δύο πλευρές σε όλο το μήκος της, από τη λαβή μέχρι τη μύτη, πάνω από το ακονιστήρι. Σε αυτή τη διαδικασία, το μαχαίρι πρέπει να είναι κάθετο και σε γωνία 20° με το ατσάλινο ακονιστήρι.

Χειρισμός και Φροντίδα

09/11/2023
από Giorgos Nikolopoulos

ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΠΌ ΑΝΟΞΕΊΔΩΤΟ ΑΤΣΆΛΙ

Πριν την πρώτη χρήση:
Καθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του.

Προσοχή στην υπερθέρμανση:
Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 2 λεπτά. Η υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να επιφέρει ένα χρυσαφί αποχρωματισμό στη βάση του σκεύους. Ωστόσο, αυτός ο αποχρωματισμός δεν επιδρά στη λειτουργία. Η ιδιαίτερα υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να βλάψει τη βάση του σκεύους. Σε αυτή την περίπτωση, μην αφαιρείτε ποτέ το σκεύος από την εστία για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος. Απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος να κρυώσει.

Μαγείρεμα με αλάτι:
Μην προσθέτετε αλάτι σε κρύο νερό. Αφήστε το νερό να βράσει και κατόπιν προσθέστε και ανακατέψτε το αλάτι. Η προσθήκη του αλατιού σε κρύο νερό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού στη βάση του σκεύους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες διάβρωσης στη βάση. Αν και αυτές οι κηλίδες στο ανοξείδωτο ατσάλι δεν επιδρούν στη λειτουργία του σκεύους, αφαιρούνται δύσκολα ή και καθόλου.

Λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι:
Τα σκεύη με λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εστίες αερίου και για φούρνο.

Γυάλινο καπάκι:
Μην ρίχνετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό γυάλινο καπάκι για να κρυώσει.

Ασφάλεια:
Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

Πριν την πρώτη χρήση:
Καθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του. Στεγνώστε το, αλείψτε το ομοιόμορφα με λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγο στην εστία.

Προστασία της επίστρωσης:
Μην κόβετε με μαχαίρι το φαγητό μέσα στο σκεύος και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά ή αιχμηρά αντικείμενα για το ανακάτεμα του φαγητού. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνο αξεσουάρ κουζίνας από πλαστικό ή ξύλο.


Προσοχή στην υπερθέρμανση:
Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 5 λεπτά. Η υπερθέρμανση βλάπτει την επίστρωση και μειώνει την αντικολλητική δράση της. Αν το σκεύος έχει ζεσταθεί υπερβολικά, απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος πάνω της για να κρυώσει.

Πλαστικές λαβές:
Τα σκεύη με πλαστικές λαβές δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο.

Λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι:
Τα σκεύη με λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εστίες αερίου και για φούρνο.

Γυάλινο καπάκι:
Μην ρίχνετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό γυάλινο καπάκι για να κρυώσει.

Χρήση κεραμικών εστιών:
Όταν μια ελεύθερη βάση αλουμινίου κινείται συχνά πάνω στην επιφάνεια μιας κεραμικής εστίας, μπορεί να προκύψουν ίχνη από την τριβή του αλουμινίου. Αυτά τα ίχνη αλουμινίου αφαιρούνται εύκολα με τα προϊόντα φροντίδας κεραμικών επιφανειών της Fissler.

Ασφάλεια:
Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ

Πλύσιμο στο χέρι για μεγάλη διάρκεια ζωής
Η Oxygen συνιστά να πλένετε στο χέρι τα υψηλής ποιότητας μαχαίρια της. Το πλύσιμο με νερό βρύσης και λίγο υγρό καθαρισμού και το προσεκτικό στέγνωμα (από την πλάτη της λάμας προς την κόψη) αρκεί για την προστασία από διάβρωση.

Ασφαλής και απλή εργασία με τα κοφτερά μαχαίρια
Με την πάροδο του χρόνου, κάθε μαχαίρι χάνει την αιχμηρότητά του. Η λεπίδα πρέπει να ακονίζεται τακτικά, γιατί ένα κοφτερό μαχαίρι είναι πιο ασφαλές από ένα στομωμένο. Τα τρόφιμα κόβονται πιο εύκολα, χωρίς το χέρι να κουράζεται.

Συστήματα ακονίσματος

Φροντίστε να το κρατάτε σε απόσταση ίση με το μήκος του χεριού μακριά από το σώμα σας. Για το ακόνισμα, περνάτε αρκετές φορές τη λάμα και από τις δύο πλευρές σε όλο το μήκος της, από τη λαβή μέχρι τη μύτη, πάνω από το ακονιστήρι. Σε αυτή τη διαδικασία, το μαχαίρι πρέπει να είναι κάθετο και σε γωνία 20° με το ατσάλινο ακονιστήρι.

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

09/03/2022
από Giorgos Nikolopoulos

Σαλάτα νισουάζ με τόνο. Μια υπέροχη συνταγή για μια από τις πιο διάσημες σαλάτες σε όλο τον κόσμο.

Σαλάτα νισουάζ με τόνο
Εκτύπωση

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Εύκολη σαλάτα νισουάζ με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε αυτή τη χορταστική, νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
ΠιάτοΣαλάτες
ΚουζίναΔιεθνής
Λέξη κλειδίΣαλάτα νισουάζ με τόνο
Προετοιμασία15 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Μερίδες4
Θερμίδες350θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. φασολάκια βρασμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 2 φλιτζ. ρόκα
  • 100 γρ. τόνο κονσέρβα
  • 4-5 αντσούγιες σε φιλέτο
  • 2 αυγά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το μαρούλι και τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, τις ντομάτες και τα φασολάκια.
  • Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τα φιλέτα αντσούγιας.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί η κάπαρη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο τέλος, καθώς η κάπαρη έχει δώσει ήδη αλμυρή γεύση στη σάλτσα.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

03/13/2019
από Giorgos Nikolopoulos

Αχνιστό ψαράκι που παίρνει όλη τη γεύση των λαχανικών. Το μαγειρεύουμε με καρότα, κρεμμύδια, πατάτες και άνηθο.

Υλικά

4 φέτες μπακαλιάρου, φρέσκου ή κατεψυγμένου, 200 γρ. περίπου η καθεμία

2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες

4 πατάτες, σε λεπτές φέτες

2 καρότα, σε ροδέλες

16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος ο

χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι

90 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε σε στρώση τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τη μισή ποσότητα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε τις φέτες μπακαλιάρου, τακτοποιώντας τες πάνω στις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ο μπακαλιάρος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πατατοσαλάτα με μπέικον, φασκόμηλο και σάλτσα γιαουρτιού

03/13/2019
από Giorgos Nikolopoulos

Υλικά

Για τη σαλάτα:

6 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια

650 γρ. πατάτες baby, πλυμένες

1 φλ. φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο

1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

1 κ.σ. μουστάρδα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση


Διαδικασία

Για τη σαλάτα:

Σε ένα τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρή ουσία μαγειρεύουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να αποβάλλει αρκετό από το λίπος του.

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φασκόμηλο.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομμάτια, όπως είναι με τη φλούδα, και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλου.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε διάσπαρτα μεγάλες κουταλιές από τη σως γιαουρτιού και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα , τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο.


http://www.dimitrisskarmoutsos.gr

Μελιτζάνες ξεροψητές σε 1 ώρα

03/12/2019
από Giorgos Nikolopoulos

Υλικά

· 1 κιλό μελιτζάνες

· νερό για το βράσιμο των μελιτζάνων

· 200 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη λαμαρίνα

· αλεύρι για τις μελιτζάνες

· αλάτι και ρίγανη.

· 300 γρ. ντομάτα τριμμένη

· 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1/2 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι

Διαδικασία

· Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 1,5 εκ. Βουτάμε τις φέτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1 - 2 λεπτά και τις πατάμε με τρυπητή κουτάλα για να μην ανέβουν στην επιφάνεια. Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε κρύο νερό (για να μη μαυρίσουν). Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους.

· Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Αλατίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες, τις αλευρώνουμε και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μοιράζουμε την ντομάτα για να σκεπαστούν όλες οι φέτες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο, σκορπίζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το ξίδι σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.

Chocolate Guinness Cake

06/18/2018
από Giorgos Nikolopoulos

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

1 κούπα μαύρη μπίρα Guinness

10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

¾ της κούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 ½ της κούπας λευκή ζάχαρη, πολύ λεπτή

½ της κούπας καστανή ζάχαρη

¾ της κούπας κρέμα γάλακτος

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο:

225 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

300 γρ. ζάχαρη άχνη

½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C, αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ 20-22 cm και στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τη μπύρα και το βούτυρο. Μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη και χτυπήστε μαζί. Βγάλτε την από τη φωτιά και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέστε το στη μείγμα με τη μπύρα και χτυπήστε μαζί.

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το και αυτό στο άλλο μείγμα και χτυπήστε μαζί μέχρι να ενωθούν.

Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και απλώστε καλά. Ψήστε στους 175°C για 50-60 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι, χωρίστε το κέικ γύρω γύρω από την φόρμα και βγάλτε το δαχτυλίδι της.

Για το γλάσο, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο με μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα, για 3 λεπτά, σε μεσαία ταχύτητα.

Χτυπήστε μαζί τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά τις κούπες. Θα δημιουργηθεί ένα παχύ, αφράτο γλάσο.

Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα, απλώστε το γλάσο στη επιφάνεια του κέικ και σερβίρετε.

ΤΑΨΙΑ - ΦΟΡΜΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ